Julius-K9:

Halusin tytöilleni hyvin istuvat ja kestävät valjaat. Ellenille koko 2 ja Emmille koko 3. Julius-K9 -valjaissa löytyi lisäksi mukavia värivaihtoehtoja. Syksyllä metsästysaikaan on hyvä näkyä maastossa. Tytöillä on myös keltaiset Hurtta Lifeguard -huomioliivit, mutta niissä tulee kuuma. Lisäksi liiveihin tulee herkästi reikiä ja repeämiä metsäretkillä. Liikumme usein vaikeakulkuisissakin paikoissa. Neonväriset Julius-K9 -valjaat ostin tytöille syksyllä 2014. Valjaat ovat tähän mennessä pysyneet ehjinä. Olen myös pessyt niitä pesukoneessa muutaman kerran. Pesun jälkeen ovat hieman menneet kasaan, mutta venyneet ja muotoutuneet taas käytössä.

Ostin valjaisiin myös vatsaremmit. Ne ostetaan erikseen.

Julius-K9:

http://www.juliusk9.fi/

Rintaremmit.jpg

Sivulla oleva Julius-K9 merkki on heijastava. Rintaremmissä on heijastinnauha.

Sivulta.jpgYlh%C3%A4%C3%A4lt%C3%A4.jpg

 

VGW:

VGW (Very Good Walking) -valjaat ostin eilen (13.4.2015) koirahierojalta Tammisaaresta. 55 e/kpl. VGW-valjaissa hihnan lukko kiinnitetään eteen. Teimme heti illalla testikävelyn. Koirat kyllä reagoivat valjaisiin kääntymällä herkemmin minuun päin hihnan kiristyessä. Mitään jännittäviä hetkiä meillä ei ollut, joten vaikea sanoa miten toimii jos koira vetää nelivedolla tai nykäisee. Ehkä se jää nähtäväksi. VGW-valjaat hankin koirilleni koulutuksen tueksi, en korvikkeeksi. Bernin kokoinen koira kyllä lähtee lapasesta millä valjailla tahansa jos se tahtoo.

VGW-valjaat:

http://janinagranell.com/butiken-kauppa/

 

Valjaat tulee olla sen verran kireät, etteivät pääse pyörimään koiran ympärillä. Tilaa tulee olla sen verran että käsi mahtuu väliin.

15040070.jpg

Valjaat kiinnitetään päältä pikalukolla. 

15040057.jpg

Tassujen välistä menee remmi, joka tukee valjaita. Tätä ominaisuutta ei ollut muissa samantapaisissa valjaissa, joita katselin. (Remmi näkyy hieman tuolta valkoisten karvojen keskeltä.)

15040083.jpg

VGW-kuvien mannekiinina toimii Ellen.