19.8.2015

Emmin kanssa harjoittelimme maanantaina 17.8. toko-treeneissä kohteen edessä seisomista. Tarkoitus on siirtää kohde ruutuun ja sitä kautta opettaa ruutuun menoa. Emmin kanssa on harjoiteltu kohdetyöskentelyä mm. niin, että se osaa lätkiä tassulla patalappua. Otin toko-treeneissä käyttöön parkkimittarin, koska minulla ei autossa ollut muuta. Halusin ruutu-tehtävään jonkun muun kuin patalapun, jotta tehtävä olisi Emmille selkeämpi. Ensin Emmi tietysti tarjosi parkkimittarin koskettamista tassulla. Otin käyttöön seiso-käsimerkin, joka on nyrkissä oleva oikea käteni. Näytin ensin Emmille parkkimittaria jotta se kiinnittäisi siihen huomiota ja heitin sen sitten maahan. Samalla laitoin käteni nyrkkiin parkkimittarin yläpuolelle. Yleensä olen seiso-vihjeen antaessani ollut Emmin oikealla sivulla. Nyt minun piti olla edessä, koska ruudussakin Emmin tulisi olla minua kohti. Emmi ei heti ymmärtänytkään kun annoin seiso-vihjeen edestä. Tein sen ensin sivulta ja siirryin sitten eteen. Siirsin parkkimittaria aina Emmin edestä sivulle ja näytin sitä samalla, jotta se ymmärtäisi jutun idean. Tehtävä oli vielä niin uusi, etten vaatinut seisomista täsmälleen parkkimittarin edessä. Hyväksyin myös sivulla seisomiset. Seuraavaksi täytyy tarkentaa seisomapaikkaa. Otan myös käyttöön eri alustan, joka on pitkulainen harmaa paksu kartonki.

Uusi alusta olikin hyvä valinta. Se on tarpeeksi näkyvä, joten Emmi reagoi siihen hyvin. Pari kertaa Emmi yritti lätkäistä alustaa tassulla, mutta tuntui pääsevän nopeasti kärryille ja hakeutui alustan eteen seisomaan. Oma siirtymiseni alustan toiselle puolelle tietysti edesauttoi asiaa. Siirsin alustaa taas Emmin edestä vasemmalle sivulle jokaisen palkkauksen jälkeen.

20.8.2015

Tänään emme harjoitelleet alustaa lainkaan. Harjoittelimme "Ympäri"-tehtävää, jota käytetään rally-tokossa mm. 360 asteen käännös vasemmalle-tehtävässä (kyltti nro 11). Käytin vihjeenä kättäni koukussa Emmin pään yläpuolella, ranne taivutettuna alaspäin. Peukalon ja kämmenen välissä pidin ensin namia, jotta sain Emmin liikkumaan oikein. Käännöksen tulisi olla mahdollisimman tiivis. Käsivihjeellä sain Emmin pysymään lähempänä itseäni, kylki kylkeä vasten ja käyttämään takapäätään paremmin. Takapään käyttöä tulisi harjoitella enemmän.